Futsal, Bola Pieksämäki

Futsal eli “salifutis” tai “salijalkapallo” on jalkapalloa muistuttava peli, jota pelataan yleensä hallissa kovapintaisella, normaalia jalkapallokenttää pienemmällä alueella. Myös futsalpallo on pienempi kuin perinteinen jalkapallo. Joukkueissa on kentällä yhteensä 5 pelaajaa, joista yksi on maalivahtina.

futsal

Futsal ja jalkapallosäännöt muistuttavat toisiaan, mutta myös selkeitä eroja löytyy. Futsalin peliaika on 2×20 minuuttia, vaihtojen määrää ei ole rajoitettu ja eroja löytyy myös virheissä, maaliheitoissa ja rajapotkuissa.

Voit varata Bolalta futsalvuoron kaveri- tai työporukallesi ajanvarauskalenteristamme. Tällä hetkellä varattavina ovat vakivuorot syyskuulta toukokuun loppuun. Ajanvarauskalenterista voit valita teidän porukalle sopivan kenttäkoon neljästä eri vaihtoehdosta. Mitä suurempi porukka teitä on ja mitä parempikuntoisia pelaajia joukkueesta löytyy, sitä suuremmalla kentällä kannattaa pelata. Valitse ajanvarauskalenterista tyypiksi futsal, palveluksi haluamanne kenttäkoko ja aikaväliksi 6.9.-12.9. Tälle viikolle tekemäsi varaus toistuu jatkossa viikoittain aina toukokuun loppuun saakka.

Hinnasto

Hinta / kenttä *
1/3 kenttä
2/3 kenttä
1/2 kisakenttä
kisakenttä
Irtovuoro
55 €
80 €
70 €
110 €
Vakivuoro **
40 €
65 €
55 €
90 €
* vuoron kesto 60 min
** vakivuoron varaus voimassa syyskuu – toukokuu, käyttämättömiä kertoja ei hyvitetä

Säännöt

  • Pääsääntöisesti peliaika on 2×20 minuuttia tehokasta peliaikaa eli peliaika katkaistaan pelikatkojen ajaksi. Erien välillä on maksimissaan 15 minuutin tauko.
  • Pallon ylittäessä pelikentän sivu- tai päätyrajan peli keskeytyy ja peliaika pysäytetään. Pallon ylittäessä sivurajan, vastajoukkue tekee rajapotkun kohdasta josta pallo meni yli rajan.
  • Mikäli pallo menee yli päätyrajasta peli jatkuu riippuen siitä menikö pallo yli rajan hyökkäävän tai puolustavan joukkueen toimesta. Mikäli kyse on hyökkäävästä joukkueesta, jatkuu peli maaliheitolla. Mikäli taas syynä oli puolustava joukkue käytetään kulmapotkua.
  • Maalin jälkeen peli jatkuu avauspotkulla keskiympyrästä.
  • Rikkeen jälkeen käytetään tilanteesta riippuen joko suoraa tai epäsuoraa vapaapotkua tai rangaistuspotkua.
  • Tuomarin keskeyttäessä pelin johtuen syystä jota ei ole mainittu säännöissä, esimerkiksi vakava loukkaantuminen, pallon puhkeaminen tai muu vastaava. Jatkuu peli erotuomaripallolla, jolloin erotuomari pudottaa pallon kenttään vyötärönkorkeudelta. Pallo on pelattavissa, kun se koskettaa pelikenttää.
  • Futsalissa on käytössä keltaiset ja punaiset kortit. Tuomari voi varoittaa pelaajaa keltaisella kortilla esimerkiksi pelaajan käyttäytyessä epäurheilijamaisesti tai tehdessään toistuvia rikkeitä. Toisen varoituksen jälkeen tai pelaajan tehtyä törkeän rikkeen, voi tuomari poistaa hänet kentältä punaisella kortilla. Punaisen kortin jälkeen joukkue saa laittaa poistetun pelaajan tilalle uuden pelaajan kahden minuutin jälkeen eli vastustaja saa pelata ylivoimalla.
  • Futsal kenttänä käytetään yleisesti ottaen käsipallo kenttää. Samoin maalit ovat näissä peleissä samat, jotka ovat leveydeltään 3 metriä ja korkeudeltaan 2 metriä.

Palloilulajit sopivat mainiosti työ- ja ystäväporukalle, oheistreeniksi harrasteseuroille tai ystäväperheiden yhteiseksi liikuntamuodoksi. Pelata voi enemmän tai vähemmän tosissaan, tiukasti sääntöjen mukaan tai kevyemmin niitä soveltaen. Tärkeintä on ilo ja joukkuehenki! Tutustuthan myös muihin palloilulajeihimme, kokeilemalla saatat löytää uuden suosikin.

Bola Pieksämäki

Asiakaspalvelumme palvelee sinua maanantai – perjantai klo 10-19 ja lauantai – sunnuntai klo 11-17

Ole.Fit kuntokeskuksella treenaat henkilökohtaisella avaintunnisteella 24/7

y-tunnus: 2912299-2

Verkkolaskuosoite:

  • OVT-tunnus 003729122992
  • välittäjätunnus 003723327487