Käsipallo Pieksämäki

Käsipallo on varmasti yksi maailman vauhdikkaimmista ja monipuolisimmista palloilulajeista! Yleensä otteluiden aikana maaleja tehdään paljon, noin 50-70 kappaletta eli vauhtia ja toimintaa riittää niin pelaajille, kuin katsojillekin! Käsipalloa voi pelata hyvin yksinkertaisilla säännöillä pitäen mielessä, että pallo kädessä askeleita voi ottaa kolme, eikä maalivahdin alueelle saa astua.

käsipallo pieksämäki

Käsipallossa kaksi seitsemänhenkistä joukkuetta yrittää tehdä maaleja heittämällä palloa vastustajan maaliin. Käsipallo on myös kontaktilaji, jossa vastustajaa voi yrittää estää omalla vartalolla, mutta esimerkiksi kiinnipidot ja estäminen käsillä ja jaloilla ei ole sallittua. Harrastajamäärät ovat vielä toistaiseksi Suomessa pieniä, mutta käsipalloa on pelattu viime vuosina enemmän ja enemmän koulun liikuntatunneilla, todennäköisesti harrastajien määrä myös tulevaisuudessa kasva.

Voit varata Bolalta käsipallovuoron kaveri- tai työporukallesi ajanvarauskalenteristamme. Tällä hetkellä varattavina ovat vakivuorot syyskuulta toukokuun loppuun. Ajanvarauskalenterista voit valita teidän porukalle sopivan kenttäkoon neljästä eri vaihtoehdosta. Mitä suurempi porukka teitä on ja mitä parempikuntoisia pelaajia joukkueesta löytyy, sitä suuremmalla kentällä kannattaa pelata. Valitse ajanvarauskalenterista tyypiksi käsipallo, palveluksi haluamanne kenttäkoko ja aikaväliksi 6.9.-12.9. Tälle viikolle tekemäsi varaus toistuu jatkossa viikoittain aina toukokuun loppuun saakka.

Hinnasto

Hinta / kenttä *
1/3 kenttä
2/3 kenttä
1/2 kisakenttä
kisakenttä
Irtovuoro
55 €
80 €
70 €
110 €
Vakivuoro **
40 €
65 €
55 €
90 €
* vuoron kesto 60 min
** vakivuoron varaus voimassa syyskuu – toukokuu, käyttämättömiä kertoja ei hyvitetä

Säännöt

  • Peli alkaa toisen joukkueen heitolla keskipisteestä.
  • Tavoitteena on heittää pallo vastustajan maaliin.
  • Palloa siirretään kantamalla, pomputtelemalla ja syöttelemällä.
  • Pelaaja saa pitää palloa kädessään korkeintaan kolmen sekunnin ajan ja ottaa sen kanssa korkeintaan kolme askelta. Kolmen askeleen jälkeen palloa on pompautettava maassa.
  • Jos pallo ylittää kentän rajat, saa vastustava joukkue sisäänheiton. Vastustajan joukkueen pelaajien tulee olla vähintään kolmen metrin etäisyydellä rajasta.
  • Vaikka käsipallo onkin kontaktilaji, saa kontaktia ottaa ainoastaan ylävartalolla. Vastustajalta ei saa riistää ja lyödä pois palloa mikäli se on hänen hallussaan.
  • Rikkeistä voidaan tapauksesta riippuen tuomita vapaaheitto tai rangaistusheitto, eli 7 metrin heitto. Myös varoitukset tai 2 minuutin ulosajot ovat mahdollisia rangaistuksia.
  • Peli aloitetaan aloitusheitolla puoliaikojen alussa tai maalin jälkeen.

Palloilulajit sopivat mainiosti työ- ja ystäväporukalle, oheistreeniksi harrasteseuroille tai ystäväperheiden yhteiseksi liikuntamuodoksi. Pelata voi enemmän tai vähemmän tosissaan, tiukasti sääntöjen mukaan tai kevyemmin niitä soveltaen. Tärkeintä on ilo ja joukkuehenki! Tutustu myös muihin palloilulajeihin.

Bola Pieksämäki

Asiakaspalvelumme palvelee sinua maanantai – perjantai klo 10-19 ja lauantai – sunnuntai klo 11-17

Ole.Fit kuntokeskuksella treenaat henkilökohtaisella avaintunnisteella 24/7

y-tunnus: 2912299-2

Verkkolaskuosoite:

  • OVT-tunnus 003729122992
  • välittäjätunnus 003723327487