Koripallo, Bola Pieksämäki

Koripallo on ollut viime vuosien trendilaji Suomessa. Susijengin eli Suomen koripallomaajoukkueen tehtyä paluun arvokisoihin EM- ja MM-tasolla 2010-luvulla, on laji inspiroinut uusia pelaajia ja nostanut suosiotaan erityisesti junioreiden ja nuorten pelaajien parissa. Eikä ihme, sillä onhan laji uskomattoman hauska ja sosiaalinen joukkuepeli, jossa tiimitaitojen ja kunnon kohottamisen lisäksi voi omia taitoja kehittää vaikka käymällä heittelemässä koreja tai harjoittelemassa pallon pomputtelua erilaisilla haastavilla ja hauskoilla harjoitteilla.

Koripallojoukkueessa on kerrallaan kentällä yleensä 5 pelaajaa, mutta esimerkiksi pienemmällä porukalla voi helposti muokata sääntöjä ja pelata vaikka yhteen koriin rennolla meiningillä. Välineiksi lajiin riittää vain pallo, joten aloittaminen on erittäin helppoa. Koripallo sopii mainiosti vapaamuotoisempana vaikkapa työporukan tiimipäivän aktiviteetiksi tai ystäväperheiden yhteiseksi liikuntaharrastukseksi.

Voit varata Bolalta koripallovuoron kaveri- tai työporukallesi ajanvarauskalenteristamme. Tällä hetkellä varattavina ovat vakivuorot syyskuusta toukokuun loppuun. Valitse ajanvarauskalenterista tyypiksi koripallo ja aikaväliksi 6.9.-12.9. Tälle viikolle tekemäsi varaus toistuu jatkossa viikoittain aina toukokuun loppuun saakka.

Hinnasto

Hinta / kenttä *
Irtovuoro
55 €
Vakivuoro **
40 €
* vuoron kesto 60 min
** vakivuoron varaus voimassa syyskuu – toukokuu, käyttämättömiä kertoja ei hyvitetä

Säännöt

 • Pelissä tarkoitus on tehdä enemmän pisteitä kun vastustaja.
 • Pelin aikana pelaajat syöttävät palloa toisilleen ja kuljettavat sitä kentällä pomputtelemalla palloa ja yrittävät heittää pallon vastustajan korirenkaasta läpi. Mikäli pallo ei mene renkaan läpi, vaan palaa takaisin peliin, jatkuu peli normaalisti.
 • Pallon koskettaessa lattiaa tai koritelinettä rajan takana, saa toinen joukkue rajaheiton.
 • Pelikello pysähtyy aina siksi aikaa, kun pallo ei ole pelissä.
 • Pisteitä tehdään koripallossa runsaasti ja on hyvin yleistä, että voittanut joukkue tekee yli sata pistettä.
 • Vapaaheitosta tehdystä korista joukkue saa 1 pisteen, kolmen pisteen kaaren ulkopuolelta heitetystä korista kolme pistettä ja muista koreista 2 pistettä.
 • Joukkueessa on enintään 12 pelaajaa, joista 5 on kentällä yhtä aikaa.
 • Kansainvälisten sääntöjen mukaisissa peleissä on neljä kymmenen minuutin erää. NBA:ssa neljä 12 minuutin erää. Minikoripallossa pelataan neljä 8 minuutin erää.
 • Palloa täytyy pelata käsin ja pallo kädessä ei saa juosta. Palloa ei siis saa tahallaan pelata jaloilla tai nyrkillä.
 • Mikäli kori tehdään sen jälkeen, kun peliaika on päättynyt, lasketaan se koriksi jos pallo oli jo ilmassa ennen pelisummeria.

Palloilulajit sopivat mainiosti työ- ja ystäväporukalle, oheistreeniksi harrasteseuroille tai ystäväperheiden yhteiseksi liikuntamuodoksi. Pelata voi enemmän tai vähemmän tosissaan, tiukasti sääntöjen mukaan tai kevyemmin niitä soveltaen. Tärkeintä on ilo ja joukkuehenki! Tutustuthan myös muihin palloilulajeihimme, kokeilemalla saatat löytää uuden suosikin.

Bola Pieksämäki

Asiakaspalvelumme palvelee sinua maanantai – perjantai klo 10-19 ja lauantai – sunnuntai klo 11-17

Ole.Fit kuntokeskuksella treenaat henkilökohtaisella avaintunnisteella 24/7

y-tunnus: 2912299-2

Verkkolaskuosoite:

 • OVT-tunnus 003729122992
 • välittäjätunnus 003723327487