Lentopallo, Bola Pieksämäki

Lentopallo on joukkuepeli, jossa palloa lyödään verkon yli. Tavoitteena on pitää pallo ilmassa omalla puolella ja vastaavasti saada se vastustajan puolelle kenttään jolloin joukkue saa pisteen. Lentopallo on aktiivinen ja vauhdikas joukkuelaji ja sen harrastajia löytyy kaikista ikäryhmistä, lapsista, aikuisiin ja senioreihin. Harrastajia on Suomessa tuhansia ja seuroja satoja. Lentopalloa voi pelata rennosti harrastuksena tai vapaa-ajan aktiviteettina, mutta myös kilpailutoiminta on aktiivista.

Lentopallo Pieksämäki

Lentopallo on myös mielenkiintoinen katsojille ja siksi lentopallo-otteluita on hauska seurata ja tunnelma on katossa. Harrastajilleen lentopallo kehittää taktista pelisilmää, joukkuepelitaitoja ja aerobista kuntoa ja se pitää sisällään nopeita liikkeitä, syöksyjä ja hyppyjä. Kuulostaa hyvältä vai mitä?

Voit varata Bolalta lentopallovuoron kaveri- tai työporukallesi ajanvarauskalenteristamme. Tällä hetkellä varattavina ovat vakivuorot syyskuulta toukokuun loppuun. Ajanvarauskalenterista voit valita teidän porukalle sopivan kenttäkoon kolmesta eri vaihtoehdosta. 1/3 kentältä löytyy yksi lentopallokenttä ja 2/3 kentältä kaksi kenttää. Kisakentällä on yksi lentopallokenttä sekä n. 300 hengen katsomo. Valitse ajanvarauskalenterista tyypiksi lentopallo, palveluksi haluamanne kenttäkoko ja aikaväliksi 6.9.-12.9. Tälle viikolle tekemäsi varaus toistuu jatkossa viikoittain aina toukokuun loppuun saakka.

Hinnasto

Hinta / kenttä *
1/3 kenttä
2/3 kenttä
kisakenttä
Irtovuoro
55 €
80 €
110 €
Vakivuoro **
40 €
65 €
90 €
* vuoron kesto 60 min
** vakivuoron varaus voimassa syyskuu – toukokuu, käyttämättömiä kertoja ei hyvitetä

Säännöt

  • Pelin ideana on saada pallo vastustajan kenttään ja pitää pallo “elossa” omalla puolella. Joukkue saa pisteen, kun se saa lyötyä sen vastustajan kenttään.
  • Jokainen pallo aloitetaan aloitussyötöllä. Pallon voittanut joukkue aloittaa seuraavan pallon.
  • Mikäli pallon on voittanut syöttöä vastaanottanut joukkue, suorittavat voittaneen joukkueen pelaajat kiertovaihdon myötäpäivään. Eli pelaajat siirtyvät yhden paikan eteenpäin kentällä.
  • Joukkueella on käytettävissään kolme kosketusta palloon pallon tultua omalle puolelle. Torjuntaa ei kuitenkin lasketa kosketukseksi, jolloin oman joukkueen torjunnan jälkeen käytettävissä on vielä kolme kosketusta. Mikään pakko ei ole kuitenkaan käyttää kaikkia kolmea kosketusta.
  • Voittaakseen ottelun, tulee joukkueen voittaa kolme erää. Erän voittaa joukkue, joka on saavuttanut 25 pistettä, kuitenkin siten, että vastustajaan on kahden pisteen ero. Peli ei voi loppua esimerkiksi pistetilanteeseen 24-25, vaan erä jatkuu niin pitkään kun kahden pisteen eri saavutetaan.
  • Viides erä pelataan 15 pisteeseen saakka
  • Pisteiden lasku on juoksevaa eli jokaisesta pelatusta pallosta tulee piste sen voittaneelle.
  • Pisteitä voi myös saada vastustajan kosketusvirheestä tai jos pallo kimpoaa vastustajan käsistä esimerkiksi kattoon tai seinään. Pisteen voi myös saada vastustajan verkkovirheestä, heidän tehdessään keskirajan ylityksen sääntöjen vastaisesti tai mikäli vastustaja tavoittelee palloa verkon väärältä puolelta.

Palloilulajit sopivat mainiosti työ- ja ystäväporukalle, oheistreeniksi harrasteseuroille tai ystäväperheiden yhteiseksi liikuntamuodoksi. Pelata voi enemmän tai vähemmän tosissaan, tiukasti sääntöjen mukaan tai kevyemmin niitä soveltaen. Tärkeintä on ilo ja joukkuehenki! Tutustuthan myös muihin palloilulajeihimme, kokeilemalla saatat löytää uuden suosikin.

Bola Pieksämäki

Asiakaspalvelumme palvelee sinua maanantai – perjantai klo 10-19 ja lauantai – sunnuntai klo 11-17

Ole.Fit kuntokeskuksella treenaat henkilökohtaisella avaintunnisteella 24/7

y-tunnus: 2912299-2

Verkkolaskuosoite:

  • OVT-tunnus 003729122992
  • välittäjätunnus 003723327487