Salibandy, Bola Pieksämäki


Salibandy on nopeatempoinen mailoilla ja palloilla pelattava joukkuelaji ja se on Suomen toiseksi suosituin palloilulaji. Monelle tutumpi nimitys pelistä on sähly, varsinkin jos puhutaan kaveriporukalla rennosti pelatusta versiosta. Oletkin hyvällä todennäköisyydellä jo pelannut tai nähnyt muiden pelaavan salibandyä. Joukkueissa on kentällä kerrallaan kuusi pelaajaa, 5 kentällä ja 1 maalissa. Kokonaisuudessaan kisajoukkueissa on 20 pelaajaa.

Virallisissa otteluissa peliaika on 3×20 minuuttia ja vaihtoja saa tehdä milloin tahansa, kunhan ne tehdään virallisella vaihtoalueella. Vaikka salibandy onkin suosittu kilpailulaji, on se mukava laji pelattavaksi yhdessä kaveri- tai työporukalla ja sitä voikin pelata helposti pienemmällä porukalla ja rennommilla säännöillä.

Voit varata Bolalta salibandyvuoron kaveri- tai työporukallesi ajanvarauskalenteristamme. Tällä hetkellä varattavina ovat vakivuorot syyskuulta toukokuun loppuun. Ajanvarauskalenterista voit valita teidän porukalle sopivan kenttäkoon neljästä eri vaihtoehdosta. Mitä suurempi porukka teitä on ja mitä parempikuntoisia pelaajia joukkueesta löytyy, sitä suuremmalla kentällä kannattaa pelata. Valitse ajanvarauskalenterista tyypiksi salibandy, palveluksi haluamanne kenttäkoko ja aikaväliksi 6.9.-12.9. Tälle viikolle tekemäsi varaus toistuu jatkossa viikoittain aina toukokuun loppuun saakka.

Mikäli haluaisit mukaan salibandyn seuratoimintaa, ota rohkeasti yhteyttä Pisabaan.

Hinnasto

Hinnat / kenttä *
1/3 kenttä
2/3 kenttä
1/2 kisakenttä
kisakenttä
Irtovuoro
55 €
80 €
70 €
110 €
Vakivuoro **
40 €
65 €
55 €
90 €
* vuoron kesto 60 min
** vakivuoron varaus voimassa syyskuu – toukokuu, käyttämättömiä kertoja ei hyvitetä

Säännöt

 • Peliaika on 3×20 minuuttia ja erien välissä on 10 minuutin tauko. Eri pelinjärjestäjät voivat kuitenkin halutessaan muuttaa peliaikoja (min. 2×15) ja erätaukojen pituutta voidaan myös muuttaa.
 • Erätaukojen jälkeen joukkueet vaihtavat puolia.
 • Peliaika on tehokasta, eli ajanotto keskeytyy aina, kun tuomari viheltää pelin poikki ja käynnistyy jälleen, kun pallo on pelissä.
 • Jokaisella joukkueella on oikeus yhteen 30 sekunnin mittaiseen aikalisään.
 • Jos pelitilanne on tasan kolmannen erän jälkeen, pelataan 10 minuutin jatkoaika. Jatkoajalla sovelletaan “kultainen maali” periaatetta eli pelin voittaa se, joka saa ensimmäisen maalin.
 • Mikäli jatkoajalla ei tehdä yhtään maalia, ratkaistaan voittaja rangaistuslaukauskilpailussa. Jokainen joukkue valitsee 5 pelaajaa, jotka vuorollaan suorittavat rangaistuslaukauksen. Mikäli tilanne on tämän jälkeen tasan, jatketaan rangaistuslaukauksia yksittäisten pelaajien voimin siihen asti, kun voittaja on selvillä.
 • Erän alussa tai maalin jälkeen, jatkuu peli kiistapallolla keskipisteestä.

Vinkkejä

 • Sählymailoja on sekä oikean- että vasemman puoleisia. Yleensä oikeakätiset pelaajat valitsevat vasemmalle kaareutuvan mailan, mutta valitse maila siten, että se tuntuu itsellesi luontevalta.
 • Yleensä puolustaessa on suositeltavaa laskea painopistettä hiukan, jolloin reagoiminen on nopeampaa ja tasapaino on parempi.
 • Hyökätessä pidä jalat hartioiden levyisessä haara-asennossa, polvet aavistuksen verran koukussa ja selkä suorana. Näin olet valmis lähteä hyökkäämään nopeasti.

Palloilulajit sopivat mainiosti työ- ja ystäväporukalle, oheistreeniksi harrasteseuroille tai ystäväperheiden yhteiseksi liikuntamuodoksi. Pelata voi enemmän tai vähemmän tosissaan, tiukasti sääntöjen mukaan tai kevyemmin niitä soveltaen. Tärkeintä on ilo ja joukkuehenki! Tutustuthan myös muihin palloilulajeihimme, kokeilemalla saatat löytää uuden suosikin.

Bola Pieksämäki

Asiakaspalvelumme palvelee sinua maanantai – perjantai klo 10-19 ja lauantai – sunnuntai klo 11-17

Ole.Fit kuntokeskuksella treenaat henkilökohtaisella avaintunnisteella 24/7

y-tunnus: 2912299-2

Verkkolaskuosoite:

 • OVT-tunnus 003729122992
 • välittäjätunnus 003723327487